6 kraamcadeaus voor kersverse mama’s

6 kraamcadeaus voor kersverse mama's
Kraamcadeaus bestaan doorgaans uit babyspeelgoed of -kleertjes, maar ook de moeder wordt graag eens verwend. Check hier de leukste kraamcadeaus die je aan een kersverse mama kunt geven!

Kraamcadeaus voor mama, niet voor de baby

Het is zo cliché: een pas bevallen mama overladen met cadeautjes en dan nog voornamelijk babyspullen. Maar waarom geen cadeau voor de kersverse mama, die tenslotte al het harde werk heeft gedaan? Hier zijn enkele leuke kraamcadeaus waar een kersverse mama ongetwijfeld dolblij mee zal zijn!

 1. Trakteer op een etentje
  En daarmee bedoelen we een “laat je als kersverse mama helemaal gaan”-etentje. Trakteer de nieuwe mama op sushi of frietjes en een goed glas wijn als je wil, heerlijk! Dat heeft ze vast en zeker gemist tijdens die 9 maanden zwangerschap.
 2. Geef haar een verwenpakket
  Stel een pakket samen met heerlijk ruikende badschuim of douchegel zodat de kersverse mama lekker tot rust kan komen in bad. Doe er ook wat bodylotion bij zodat ze zich daarna kan insmeren met een hydraterende crème die eveneens zalig ruikt.
 3. Maak een cadeaubon
  Laat je creativiteit de vrije loop en maak zelf een cadeaubon met enkele gestes om de kersverse ouders te helpen. Denk aan een avondje babysitten of een uurtje gaan wandelen met de kinderwagen, boodschappen gaan doen of helpen in het huishouden.
 4. Stel voor om te koken
  Zowel de nieuwe mama als papa zullen druk bezig zijn met de baby zodat ze geen tijd hebben om een voedzame maaltijd te bereiden voor zichzelf. Stel daarom voor om eens voor hen te koken. Of maak een paar verse maaltijden of soep om in te vriezen.
 5. Maak voor haar een afspraak bij de kapper
  Of maak een afspraak voor een manicure, pedicure of wat dan ook. Niets is leuker dan lekker in de watten te worden gelegd en zeker als je een (zware) bevalling achter de rug hebt. De kersverse mama zal je dankbaar zijn.
 6. Een beetje humor
  Laat haar de humor van alles inzien! Net zoals je tal van baby’s op de foto ziet met een kaartje erbij, bestaat er een aangepaste set (hilarische) fotokaarten voor mama’s met als titel ‘Help! Ik ben moeder’. Een bende moeders bracht 20 herkenbare en grappige momenten zoals “weer een dag niet gedoucht” samen en legde ze vast op mijlpaalkaarten. Een leuk kraamcadeautje om de ‘ongemakjes’ die bij het moederschap horen te verlichten. Een setje mama cards kost amper 9,95 euro en kun je hier online kopen.
Shedeals

Ga met je peuter op zoek naar buitenbeentjes in de 3 kijk- en zoekboekjes

€14.95 €26.85 Nu kopen