10 vreemde zwangerschapssymptomen

Als je zwanger bent, kan je te maken krijgen met een aantal vreemde zwangerschapssymptomen . Wat je moet weten over zwangerschap en wat niemand je vertelde...

Vele zwangere vrouwen vragen zich vaak af wat er allemaal met hun lichaam aan het gebeuren is. Vaak krijgen ze dan het antwoord dat wat ze meemaken normaal is, maar het is wel vrij gênant als je in een overvolle lift opeens een scheet moet laten. Daarom somden wij voor je tien vreemde zwangerschapssymptomen op en wat je ertegen kan doen.

Vreemde zwangerschapssymtomen die kunnen voorkomen

 1. Heb jij plakkerige witte of lichtgele afscheiding en heb je het gevoel dat je constant van onderbroek wil verwisselen?
  Tip: Draag een inlegkruisje en gebruik vochtige intieme doekjes voor een instant fris gevoel. Als je afscheiding een geurtje heeft, groenachtig wordt of het begint te jeuken, praat er dan over met je arts.
 2. Je lacht, je niest,… en oeps je lekt.
  Tip: Je kreeg de opdracht om veel te drinken, dus sta jezelf toe om zo veel naar het toilet te gaan als je moet gaan. Hoe langer je je probeert in te houden, hoe meer last je kan krijgen van lekjes. Na het plassen kan je ook bekkenbodemspieroefeningen doen. Neem ook altijd een reserve onderboek mee, je weet maar nooit…
 3. Gezwollen buik en pijnlijke krampen
  Tip: Let op je dagelijkse voeding en kijk uit voor brocolli, spruitjes, bloemkolen, uien en koolzuurhoudende dranken. Als het probleem aanhoudt, overleg dan eens met je arts.
 4. Je voelt je net alsof je een dikke verkoudheid hebt en je blijft maar snotteren en snuiten.
  Tip: Gebruik neusdruppels op basis van zoutoplossing, drink veel water en koop een luchtbevochtiger. Je zal zien dat het werkt!
 5. Je snurkt drie keer zo luid als je man.
  Tip: Gebruik nu ook neusdruppels op basis van een zoutoplossing voor je gaat slapen en eventueel ook ’s nachts. Slaap op je zij en stop wat extra kussens onder je rug zodat je rechter ligt. Een luchtbevochtiger kan ook soelaas brengen.
 6. Je zweet als een rund!
  Tip: Draag laagjes en vermijd synthetische stoffen. Drink veel water en wrijf je (overal) in met talkpoeder.
 7. Je hebt last van een overproductie speeksel en je kwijlt even hard als een baby. Soms begint je tandvlees ook spontaan te bloeden.
  Tip: Het eerste wat je kan doen is het overmatige speeksel uitspuwen. Probeer water met een beetje citroensap te drinken, misschien helpt dat voor jou wel. Als je tandvlees hevig bloedt, kan je overschakelen naar een zachtere tandenborstel.
 8. Donkere vlekken op je huid, spataders op je armen, je borst, in je nek en op je gezicht.
  Tip: Meestal vervagen deze donkere vlekken en spataders vanzelf. Wrijf je in met sunblock om donkere vlekken te verminderen en gebruik eventueel make-up om de spataders te verdoezelen.
 9. “Help! Mijn tepels zijn gigantisch geworden!”
  Tip: Als je graag topless zont, stop er dan even mee. De zon kan ervoor zorgen dat de hyperpigmentatie permanent blijft. Wanneer je stopt met borstvoeding geven, zullen je tepels vanzelf terug krimpen.
 10. Jouw benen zien er niet uit. Overal komen je spataders naar boven en kleuren ze paars en zwart.
  Tip: Blijf niet te lang rechtstaan, leg je benen zo veel mogelijk in de lucht en kruis ze niet te vaak. Draag eventueel steunkousen en neem regelmatig een bad.

LEES OOK: Jouw hormonen tijdens de zwangerschap