3 gemakkelijke recepten met overgebleven paaseitjes

paaseitjes
Pasen is voorbij, maar nu zit je waarschijnlijk met kilo's paaseieren die je kinderen hebben verzameld. Ze weggooien is zonde, dus zochten wij voor jou enkele leuke recepten met paaseitjes.

#1 Recept met witte chocolade

Witte chocolademousse

Ingrediënten (4 personen):

250 g witte paaseitjes
3 blaadjes gelatine
300 g slagroom (min. 30% vet)
250 ml volle melk
1 zakje vanillesuiker
150 g amandelschilfers
poedersuiker

Bereidingswijze:

  1. Laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken in een kopje koud water.
  2. Breek de chocolade in stukjes. Laat ze smelten in de hete melk.
  3. Knijp de gelatineblaadjes uit. Doe ze bij de warme chocoladesaus. Roer tot de gelatine volledig opgelost is. Laat daarna 5 minuten afkoelen.
  4. Klop de room stijf met de vanillesuiker.
  5. Spatel de slagroom luchtig door de chocolademassa.
  6. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
  7. Schep de chocolademousse en de geroosterde amandelschilfers in laagjes in dessertkommetjes of glaasjes. Werk af met de poedersuiker.
  8. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Of als je echt héél véél eitjes over hebt: Vul dan grote paaseieren met chocolademousse. Hmmmm!

Bron: Libelle Lekker

#2 Recept met melkchocolade

Cookies met melkchocolade

Ingrediënten:

170 g melkchocolade paaseieren
100 g boter
75 g suiker
100 g bloem
50 g amandelpoeder
1 ei

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Smelt de boter en voeg de suiker, het ei, de bloem en het amandelpoeder toe.
  3. Hak de chocolade in stukjes en voeg toe.
  4. Beboter een ovenschaal en schep hoopjes deeg met behulp van een lepel. Laat genoeg plaats tussen de koekjes.
  5. Bak gedurende 8 tot 10 minuten af in een oven van 180°C of tot ze goudbruin zijn.
Bron: We Women

#3 Recept met pure chocolade

Glutenvrije chocoladetaart

Ingrediënten (8 personen):

200 g pure chocolade
225 g boter (+ beetje extra)
200 g suiker
5 eieren
20 g maïszetmeel
15 g cacaopoeder (+ beetje extra)
1 EL bakpoeder
snuifje zout

Bereidingswijze:

  1. Beboter de bakvorm of leg er bakpapier op. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Smelt de chocolade met de boter au bain­marie.
  3. Klop de eieren en de suiker tot een dikke, witte massa. Klop er de gesmol­ten chocolade door. Zeef het maïszetmeel, cacaopoe­der, bakpoeder en het zout boven de kom en spatel ze door het beslag. Giet het beslag in de vorm.
  4. Bak de taart 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat een kwartiertje afkoelen in de vorm alvorens te ontvormen.
  5. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster en bestuif ze net voor het ser­veren royaal met cacaopoe­der. Lekker met vanilleijs en chocoladesaus.
Bron: Libelle Lekker