3 makkelijke BBQ-recepten voor kinderen

bbq
Wie zomer zegt, denkt meteen aan barbecue! Maar wat leg je eigenlijk op de barbecue voor kinderen? Wij geven je alvast 3 makkelijke, overheerlijke bbq-recepten.

Mini avocado-burgers

Ingrediënten (4 personen):

  • 12 mini pistolets
  • 150 g geraspte wortel
  • 1 krop Romeinse babysla
  • 3 el Caesar dressing
  • 1 avocado
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 12 Zweedse gehaktballetjes (of 500 g kippengehakt om zelf miniburgers te maken)

Bereidingswijze:

  1. Steek de barbecue aan en verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de peen julienne in een schaal en meng de caesardressing erdoor. Snijd de sla in reepjes.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Rasp de kaas. Druk de gehaktballetjes plat tot burgertjes van ca. 1 cm dik. Gril de burgers 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
  3. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Snijd de broodjes doormidden. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met sla, Parmezaanse kaas, een burger, peen julienne en plakjes avocado.

Kip-abrikozen spies

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 kipfilets
  • 1 el honing
  • 1 el olie
  • 1 el citroensap
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • gedroogde abrikozen (doormidden gesneden)

Bereidingswijze:

Snijd 2 kipfilets in blokjes, roer 1 el honing om met 1 el olie, 1 el citroensap en 1/2 tl gemalen komijn. Schep dit om met de kip. Laat minstens een half uur marineren. Rijg de kip en halve gedroogde abrikozen om en om aan 4 spiesen. Rooster ze in 12 minuten bruin en gaar.

Zoete-aardappelsalade met yoghurt

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 kg zoete aardappel (schoongemaakt)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 15 g verse munt
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl chilipeper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Snijd de aardappelen in parten van 4 cm. Schep ze in een kom om met de olie en wat zout, leg ze op een licht ingevette bakplaat en rooster ze ca. 20 min. in de oven. Snijd ondertussen de muntblaadjes fijn en meng met de yoghurt, mayonaise en de chilipeper tot een dressing.
  2. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aardappelparten uit de oven, leg op een schaal en laat even afkoelen. Schenk de dressing over de aardappelen, bestrooi met de chilipeper en besprenkel met de olie. Eet de salade lauwwarm.

Bron: ah.nl

Shedeals

Ga met je peuter op zoek naar buitenbeentjes in de 3 kijk- en zoekboekjes

€14.95 €26.85 Nu kopen