“Dream big, remember?”

copyright Mine Dalemans
copyright Mine Dalemans
Dream big! Het krijgt ineens een andere betekenis! Als jullie dit lezen, dan betekent het dat deze blog verschenen is en hoe leuk is dat? Misschien even schetsen hoe ik hier terecht ben gekomen.

Al jaren droom ik van een blog. Schrijven zit me in het bloed en als ik de meeste mensen mag geloven, heb ik best wel een vlotte pen. Ik heb enkele jaren gewerkt als journaliste in bijberoep, maar door de komst van onze 2 prachtige dochters, is het schrijven een beetje op de achtergrond geraakt. Toen ik vorig jaar mijn job verloor, in het begin van mijn tweede zwangerschap, heb ik veel tijd gehad om goed en lang na te denken. Het plan? Bloggen over alles wat me bezig houdt als mama, partner en vrouw.

Op 9 januari ging dus mijn nieuwe avontuur van start. Niet alleen was het mijn eerste dag als fulltime dienstenchequeconsulente, het was meteen ook de start van de Drukke mama’s. Alleen was ik me toen nog niet bewust over hoe ‘druk’ het echt zou worden! Mijn blog nam een goede start. Op de pagina (waar mijn hersenspinsels verschijnen) vonden meteen heel wat van mijn facebookvrienden mijn verhaaltjes leuk (vooral de bomma, mama en beste vriendin waren super enthousiast!). En toen kreeg ik een lumineus idee…

Als ik nu eens een gelijknamig groepje opricht. Dan kan ik mijn verhalen en tips misschien delen met een iets groter publiek. Dus zo gezegd, zo gedaan en met 1 simpele klik had ik ineens mijn eigen facebookgroepje Drukke Mama’s. Een kleine community waar heel veel mag (kopen, verkopen, tips uitwisselen, vragen stellen, …) en waar vooral positiviteit centraal staat. De droom? 1000 leden op een jaar. Is dat even anders gelopen…

Ik vond het namelijk een goed idee om een weggeefdag in het leven te roepen. Een dag waar alle mama’s én handelaars iets gratis kunnen weggeven. Omdat alle mama’s (en ondertussen ook papa’s) soms wel eens een cadeautje verdienen. En omdat geven evenveel voldoening geeft dan krijgen. En dit gevoel delen blijkbaar heel wat mama’s. Want vandaag (5 maanden later) telt mijn bescheiden groepje 14.000 leden.

Dream big? De weggeefdag is een fenomenaal succes, het aantal leden in mijn groepje (al kan ik nu al gerust spreken van een GROEP) blijft groeien, de likes op de pagina reiken verder dan de bomma, mama en beste vriendin en nu ben ik zelfs gevraagd om hier mijn verhalen te delen.

Of ik jullie iets ga bijbrengen? Geen idee! Mijn verhalen gaan over geboortepremies, pampers, papjes, mijn fantastische kids (die in een oogwenk kunnen veranderen in kleine brides of Chucky), mijn bekommernissen, … Dus ik hoop van wel! Dream big, remember?

x

Kelly