Woensdag 19 april is het weer Buitenspeeldag!

Op woensdag 19 april gaat de TV uit en de tablet in de kast, want dan is het weer tijd voor Buitenspeeldag, dé dag waarop kinderen lekker kunnen buitenspelen op verschillende locaties in heel Vlaanderen!

Hoera, het is weer Buitenspeeldag!

Voor de negende keer op rij organiseren kinderzenders Ketnet, Nickelodeon, Studio 100 tv en VTM KZOOM samen met onder andere de Vlaamse Overheid opnieuw Buitenspeeldag. Op deze dag worden er in heel Vlaanderen verschillende activiteiten voorzien voor kinderen. De kinderzenders geven alvast het goede voorbeeld en zenden tussen 13u en 17u geen programma’s uit.

Wat is er waar te doen?

  • ANTWERPEN

Verken de natuur op blote voeten tijdens een wandeling over het Blotevoetenpad in Ranst of breng gratis (!) een bezoekje aan attractiepark Bobbejaanland in Lichtaart.

Meer activiteiten in Antwerpen

  • BRUSSEL

Wie graag knutselt, moet woensdag in het Zennepark in Schaarbeek zijn. Onder het thema ‘Spelen met natuur in de stad’ kunnen je kids zich van hun creatiefste kant laten zien met natuurlijke materialen als wol en takken. In Sint-Jans-Molenbeek kunnen kinderen zich uitleven in het springkasteel, met de fiets of tijdens talloze leuke spelletjes.

Meer activiteiten in Brussel

  • LIMBURG

Tijdens Buitenspeeldag staat Nieuwekerken in het teken van prinsen en prinsessen. Je kunt er terecht voor grimage, knutselen en kleuren, maar ook voor verschillende spelletjes. Mag het iets stoerder? Dan kun je in Heers terecht voor allerlei coole activiteiten zoals go-carts, vliegend tapijt, slingerbal en nog veel meer.

Meer activiteiten in Limburg

  • OOST-VLAANDEREN

In Gent kunnen kinderen de Tinkeltuin ontdekken. Dat is een zintuigentuin waar kinderen van 3 tot 7 jaar alles ontdekken over bloemen, planten en bomen. Sportievelingen kunnen dan weer terecht in onder andere Evergem voor hindernissenbanen, springkastelen en talloze sporten en spelletjes.

Meer activiteiten in Oost-Vlaanderen

  • VLAAMS-BRABANT

Willen je kids graag een keertje boogschieten, klimmen of timmeren? Dan moeten ze woensdag in het Jan van Ruusbroecpark in Hoeilaart zijn. In de sporthal van Boortmeerbeek kun je dan weer terecht voor onder andere coole goochelworkshops of spannende voetbaltornooien.

Meer activiteiten in Vlaams-Brabant

  • WEST-VLAANDEREN

Wie zin heeft in een dag ravotten kan zich op het Provenciaal sport- en natuurcentrum De Gavers in Harelbeke helemaal uitleven. Kinderen kunnen er kanoën, muurklimmen, spelen in het bos, kampen bouwen en nog véél meer. Op kinderboerderij De Zeven Torentjes in Assebroek (Brugge) kunnen je kids meedoen aan de boerderij estafette of leuke bootjes knutselen.

Meer activiteiten in West-Vlaanderen