Nestlé roept CERELAC koekjesmeel terug

Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) berichtte vandaag dat Nestlé een bepaald lot van haar CERELAC koekjesmeel terugroept. In dit lot zou er een overschrijding zijn van de normen voor benzo(a)pyreen en PAK.

Terugroeping van een lot Nestlé CERELAC koekjesmeel voor fruitpapjes 800g.

Probleemstelling : overschrijding van de normen voor benzo(a)pyreen en PAK.

In overleg met het FAVV heeft Nestlé België besloten een lot Nestlé CERELAC koekjesmeel voor fruitpapjes 800g uit voorzorg uit de handel te halen. De terugroepactie heeft betrekking op lot code L-70740291 met datum van minimale houdbaarheid tot 07/2018. (De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de onderzijde van de verpakking: ”Ten minste houdbaar tot einde”)
Dit heeft geen betrekking op andere lotnummers van Nestlé CERELAC koekjesmeel voor fruitpapjes 800g, 250g en Glutenvrij 300g. Deze producten kunnen zonder enig probleem verder geconsumeerd worden.

Deze maatregel wordt genomen nadat er overschrijding van benzo(a)pyreen en PAK (Polycyclische aromatische koolwaterstoffen) werd vastgesteld in dit specifieke lot. PAK’s zijn contaminanten die veelvuldig in de natuur voorkomen en waarvan sporen in de voeding kunnen teruggevonden worden.

Er is geen gezondheidsrisico voor baby’s die dit productlot geconsumeerd hebben.

Gezien Nestlé geen enkele concessie doet met betrekking tot de kwaliteit en veiligheid van haar producten, werd besloten het eerder genoemde lot uit voorzorg uit de handel te halen. Wij verontschuldigen ons bij onze consumenten en wij zetten alles in het werk om een gelijkaardige situatie in de toekomst te voorkomen.


Wij verzoeken consumenten die een CERELAC koekjesmeel voor fruitpapjes 800g in hun bezit hebben van lot code L-70740291, deze niet langer te gebruiken en de onderzijde van de doos uit te knippen, met houdbaarheidsdatum, barcode en lot code, vergezeld van naam, adres en bank gegevens (I-BAN rekeningnummer), op te sturen naar:

CERELAC
C/O HighCo Data
BP 12794
1733 Asse.

Zodat wij het aankoopbedrag en portkosten kunnen vergoeden.
Voor meer informatie:
Telefoonnummer: 0800 98016
Perscontact : Alexander Sophie – Tel : 0495 58 38 00

Bron: favv.be