Fidget Spinner: een nieuwe speelgoedtrend die helpt tegen stress

fidget spinner
Bron: RTL Nieuws / © ANP
De Fidget Spinner is een driehoekig speeltje dat je met je vingers kunt laten draaien. Het is sinds kort razend populair bij kinderen en zou zelfs helpen om stress te verminderen.

De Fidget Spinner is een klein speelgoedje waarbij je je vingers aan de boven- en onderkant moet plaatsen om zo de rest te laten draaien. Het speelgoed werd bedacht als bezigheidstherapie voor kinderen met bijvoorbeeld autisme of ADHD, maar eigenlijk is het geschikt voor iedereen. Het is ideaal voor mensen die vaak zitten wriemelen en liever iets om handen willen hebben.

Fidget Spinner is plots razend populair

Gijs Verhoeff, speelgoedinkoper bij Bol.com, merkte ook al snel op hoe gewild de nieuwe Fidget Spinner bij ons was. “Ik hou altijd nauwkeurig het zoekgedrag op onze site in de gaten en vanaf februari zag ik dat er steeds vaker werd gezocht op ‘fidget spinner’. Daar ben ik toen mee aan de slag gegaan zodat wij ze ook konden aanbieden.” De speeltjes vliegen zo snel over de toonbank, dat Bol.com de Fidget Spinners zelfs per vliegtuig laat aanleveren, normaal gebeurt dat per boot, om ze snel in voorraad te hebben.

Simpel en betaalbaar

Het succes van de Fidget Spinner? Volgens Verhoeff zit het hem in de eenvoud van dit speeltje. “Je kunt er heel makkelijk heel veel lol aan beleven. Daarnaast leent het zich goed voor YouTube omdat je er trucjes mee kunt laten zien, wat ervoor zorgt dat het enorm gedeeld wordt.” De Fidget Spinner is bovendien helemaal niet duur: voor 5 tot 15 euro heb je er al eentje.