Efteling verkozen tot beste pretpark ter wereld

Symbolica Efteling
De Amerikaanse website Thema Park Insider heeft de Efteling verkozen tot beste pretpark ter wereld. En dat zelfs zonder hulp van de nieuwe attractie Symbolica, die nog maar net geopend is.
Thema Park Insider reikte dit jaar voor de zestiende keer een award uit voor het beste pretpark ter wereld. Er worden onder andere prijzen uitgereikt voor beste nieuwe attractie, beste nieuwe achtbaan, beste hotel en beste maaltijd, maar de hoofdprijs is natuurlijk die van beste pretpark. Die award ging dit jaar naar de Efteling in Kaatsheuvel, Nederland.

De eerste keer op nummer één

De voorbije zes jaar stond Tokyo DisneySea in Japan steevast op nummer één. “Door het verslaan van Tokyo DisneySea die zes keer kampioen werd, claimt het Nederlandse park dat al lang een favoriet is nu voor het eerst de topplaats in onze ranking. En dat zelfs zonder hulp van hun nieuwe attractie Symbolica”, klinkt het bij Theme Park Insider.

Bij Efteling zelf zijn ze erg blij met de erkenning. “Wat het bijzonder maakt is dat het een Amerikaanse site is. Amerikanen kijken niet zo vaak over de grens van de VS”, reageert woordvoerder Koen Sanders.

Bron: Het Nieuwsblad