Deel een foto van je huilend kind met de hashtag #notperfect

huilend kind
Althans, zo luidt de oproep van de Opvoedingslijn. Tijdens deze Week van de Opvoeding willen ze dat ouders foto’s van hun huilend kind delen op sociale media met de hashtag #notperfect om het taboe te doorbreken en elkaar te steunen.

Op sociale media delen we het liefst foto’s waarop te zien is hoe gelukkig we allemaal zijn en hoe goed het met ons gezinnetje gaat, maar volgens de Opvoedingslijn creëer je zo een beeld dat eigenlijk tegenovergesteld is aan de realiteit. Het gezinsleven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn en dat is oké.

Deel “eerlijke” foto’s op sociale media

Daarom lanceert de Opvoedingslijn een oproep waarin ze ouders vragen om “eerlijke” foto’s te delen met de hashtag #notperfect. “Mensen hoeven zich niet te schamen voor het feit dat het al eens minder gaat, of dat je het soms gewoon even niet meer weet. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje,” klinkt het in een reactie aan VRT.

Week van de Opvoeding

Gisteren ging de Week van de Opvoeding van start. Met deze actie wil het Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning, gecoördineerd door de Vlaamse Overheid, gezinnen aanmoedigen om “samen te lachen, te huilen, te praten en te eten.” Kortom, om fijne, maar ook minder fijne dingen te delen met elkaar.

Bron: De Morgen