10 lifehacks die alle ouders nodig hebben

lifehacks voor ouders Zappy
Voor ouders zijn alle trucjes die het leven met kinderen gemakkelijker maken meer dan welkom. Gelukkig barst het internet van deze handige lifehacks en wij sommen er graag enkele voor je op!

10 x lifehacks voor ouders

1. Anti-slip pantoffels met lijm

Handige tip voor wie gladde vloeren in huis heeft. Doe wat lijm op de zolen van je kids hun pantoffels zodat ze niet meer schuiven. Zo voorkom je valpartijen!

2. Schoenen shoppen zonder baby of peuter

Om dramatische scènes in de schoenwinkel te voorkomen: Maak met waterverf een voetafdruk van je kleintje op een blad papier wanneer je gaat shoppen. Zo heb je toch de juiste maat mee zonder dat je kind hoeft te passen.

3. Kroontje van aardbeien verwijderen

Duw met een rietje in de aardbei om het groene kroontje er gemakkelijk uit te halen. Je  kinderen willen tenslotte enkel perfecte aardbeien eten zónder kroontje.

4. Hoestsiroop in een fopspeen

Hoestsiroop valt niet bij ieder kind in de smaak. Knip daarom een klein gaatje in een fopspeen, doe er hoestsiroop in en geef dat aan je baby of peuter!

5. Alcoholstift op houten meubels verwijderen

Heeft je peuter zich helemaal laten gaan met een alcoholstift op je houten meubilair? Neem dan wat tandpasta, laat het 5 à 10 minuten inwerken en wrijf de stift er af met een microvezeldoekje.

6. Voorkom dat appels snel bruin worden

Je kind wil stukjes appel als vieruurtje, maar tegen dat hij klaar is met spelen zijn de partjes al bruin. Gebruik dan een simpel elastiekje om de appel samen te houden zodat de stukjes minder snel bruin worden.

7. Schoonmaakproducten opbergen

Een schoenenopberger die je kan ophangen aan de deur is niet alleen handig om je schoenen in te organiseren, maar je kan er ook schoonmaakproducten in kwijt. Handig én overzichtelijk! Hier kan je er eentje kopen.

8. Camoufleren met waskrijtjes

Zijn de schoenen van je kleine spruit na één dag al vuil of geschaafd? Camoufleer de vlek dan met een waskrijtje.

9.De deur open houden met een stukje stof

Vind je het vervelend dat de deur altijd in het slot valt, maar wil je geen deurstopper gebruiken? Bind dan een klein lapje stof over het slot door het vast te maken aan de deurklink. Zo blijft de deur altijd open.

10. Splinters pijnloos verwijderen

Een splinter verwijderen kan soms best pijnlijk zijn. Tip: Maak een papje van baking soda en water, doe het op de splinter en dek af met een pleister. Na een uurtje inwerken, kun je de splinter pijnloos verwijderen.

 
LEES OOK: 5 lifehacks voor een opgeruimd huis