Deze dokter heeft een heel uitgesproken mening over vaccineren

"In mijn praktijk zul je vaccineren en zul je op tijd vaccineren." Met deze zin begint dokter Mike Ginsberg zijn opinie over het vaccineren van kinderen. Zijn Facebookpost ging afgelopen weken viraal op social media.

Social media post van kinderarts wordt massaal gedeeld

De ene ouder vindt het volkomen normaal om een baby te vaccineren, de ander heeft er dan weer zijn twijfels over. De Amerikaanse kinderarts Mike Ginsberg denkt er in ieder geval het zijne van. In een Facebookpost die afgelopen weken viraal ging zegt hij dat ouders die weigeren om hun kind te laten vaccineren niet welkom zijn bij hem. Ginsberg had de post oorspronkelijk in 2015 op zijn Facebook-profiel geplaatst naar aanleiding van de uitbraak van de mazelen, maar werd nu opnieuw massaal gedeeld.

Good guy mike

In zijn betoog haalt Ginsberg hard uit naar ouders die hun kinderen niet willen vaccineren. “Ik heb patiënten met gezondheidsproblemen die speciale zorg nodig hebben en zij lopen het risico op verwondingen of zelfs sterfte omdat jij denkt dat jouw kind meer speciaal is dan andere kinderen en dat wat goed is voor andere kinderen niet goed genoeg is voor de jouwe.”

Vaccineren is sowieso een discutabel onderwerp, maar veel ouders kunnen zich wel vinden in het standpunt van de kinderarts. Wat denk jij?

Bron: Me-to-We

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here